Der Weg ist das Ziel!

Bevor wir uns von unserer Familie, unseren Freunden und Dresden für die nächsten 8 Monate verabschiedeten, waren natürlich mehrere Monate der Planung voraus gegangen.

Eddy war ja schon einmal auf dem Landweg nach China gereist und er war ganz begeistert von dieser Art des Reisens – nicht mit einem Flugzeug gleich mehrere Länder und Zeitzonen zu überbrücken, sondern langsam von Land zu Land zu reisen, die Veränderungen in den Kulturen, in der Sprache, dem Essen, in den Gesichtszügen der Menschen hautnah mitzuerleben und auf diesem Weg noch mehr persönlich mit der Bevölkerung in Kontakt zu kommen.

Inspiriert durch die Reisen Marco Polo’s hatten auch wir den Traum, entlang der Seidenstraße bis nach China zu reisen. Reiseführer wurden gewälzt, Webseiten studiert und irgendwann stand die Route. Da man ausnahmslos für alle Länder auf dieser Route ein Visum benötigt, musste auch der Zeitplan mehr oder weniger genau vorher fest stehen. In Tadschikistan, Kirgistan und Pakistan wollten wir auf jeden Fall in die Berge, dort mussten wir also in den Sommermonaten sein. Daraus ergab sich die Reisedauer von ungefähr 8 Monaten von März bis November.

Schließlich kündigten wir unseren Mietvertrag und unsere Jobs, verkauften einen großen Teil unserer Möbel und lagerten unser restliches “Zuhause” in Radebeul bei Jan und Mary auf dem Dachboden ein.

Am 07. März 2009 gab es dann noch eine kleine Abschiedsfeier bei Familie Nikol zuhause und dann ging es los.

Viel Spaß beim Lesen und Fotos anschauen!

Eddy und Romy

De weg is het doel!

Voordat we afscheid hadden genomen voor de komende 8 maanden van familie en vrienden uit Dresden, zijn natuurlijk meerdere maanden van planning hieraan vooraf gegaan.

Eddy was al eens eerder over land naar China gereisd en was hiervan erg onder de druk geraakt van deze manier van reizen – niet met het vliegtuig meteen over meerdere landen heen vliegen en door meerdere tijdzones tegelijk, maar langzaam van land naar land te reizen. De verschillende culturen, de talen, het eten en het langzaam zien veranderen van het uiterlijk van de mensen van dichtbij mee te maken en op deze manier nog meer in contact te komen met de plaatselijke bevolking. Dat is reizen pur sang.

Geïnspireerd door de reizen van Marco Polo, hadden wij ook de droom om over de zijderoute naar China te gaan. Reisboeken werden verslonden en websites bezocht en op een gegeven moment lag daar een route op tafel. Omdat je voor ieder land op deze route een visum nodig hebt, moest ook de tijdsplanning meer of minder vast komen te staan. In Tajikistan, Kirgizië en Pakistan wilden we sowieso de bergen in en dat betekende dat we hier in de zomermaanden moesten zijn. Zo ontstond een planning van 8 maanden van maart tot november.

Uiteindelijk zegden we onze banen en huurcontract op, verkochten we grotendeels onze inboedel en sloegen we de rest op bij Jan en Mary op hun zolderverdieping in Radebeul.

Op 7 maart 2009 was er dan nog een klein afscheidsfeestje bij de familie Nikol thuis en toen begon het avontuur.

Veel plezier bij het lezen van de verhalen en het bekijken van de foto’s!

Eddy en Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *